Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 Kuulumisia pitkästä aikaa
02.09.2013 23:33

Niin se vaan meni syyskuun puolelle tämän vuoden ensimmäinen blogi-päivitys ja yritänpä siis tähän tiivistää Joonan kuulumisia tältä vuodelta:

Helmikuussa mittelinarttu Kara (Berryspitz Akaran) vieraili Joonan luona useaan otteeseen ja niinpä 14.4. syntyi 2 pentua, uros ja narttu, virallisilta nimiltään Berryspitz Donald ja Daisy. 19.5. kävimme pentuja katsomassa, kauniit ja lupaavat pennut olivat Kara ja Joona saaneet aikaan. :)

Alkukesästä huomasin Joonan olevan jotenkin jumissa: ei päässyt hyppäämään esim. sohvalle vaikka kuinka yritti, lenkillä meno oli hidasta ja jäykähköä ja lisäksi Joona lopetti venyttelemisen lähes kokonaan. Päätin kokeilla josko hieronnasta olisi apua ja niinpä eläinhieroja Laura Ahmala kävi 3 kertaa Joonaa kotona hieromassa. Hän totesi että mm. Joonan lantio oli aivan jumissa joten hieronta tuli todellakin tarpeeseen. Kolmannen kerran jälkeen Joona olikin kuin "eri koira", jumit olivat poissa! Hieronnasta oli siis suuri apu ja aion hierotuttaa Joonaa jatkossakin.

Viikko sitten Joona kävi hammaskivenpoistossa, sitä kun tuppaa tulemaan siitäkin huolimatta että Joonan hampaita harjataan ja se jyrsii luitakin säännöllisesti. Lienee aika lailla koirakohtaista, joillekin sitä hammaskiveä vaan tulee herkemmin. Muutoin Joonan hampaat olivat kuulemma hyvässä kunnossa, eläinlääkärin sanoin: "hammaskiven alta löytyi hienot hampaat". :)

 

 


Kommentoi Terveystuloksia
04.11.2012 14:59

Joona kävi 31.10.12 toistamiseen silmä- ja polvitarkissa. Silmät edelleen terveet ja polvet 0/0. (ell Kaisa Wickström, Akuutti)


Kommentoi Syyskuulumisia
07.10.2011 22:16

Pitkän tauon jälkeen sain lopultakin sivuja vähän päivitettyä. Kuva-osion muokkailua aloittelin, kuvia tältäkin vuodelta on tulossa ihan lähiaikoina.

Eletään vuoden pimeintä aikaa. Puiden lehdet ovat jo suurimmaksi osaksi tippuneet ja syyssateita ja myrskyjäkin ollaan saatu. Nyt sitten odotellaan kovasti lumentuloa, ainakin Joona odottaa, lumessa piehtarointi kun on sen ehdoton lempipuuha. Nyt syksyllä lumen korvikkeeksi käy hyvin myös kuivat lehdet, joissa Joona myös välillä innostuu piehtaroimaan.

Menneenä kesänä Joonalla oli taas tassunpohjassa ihotulehdus, jota kävimme näyttämässä eläinlääkärillekin. Tulehdus ei ollut niin paha kuin edellisenä kesänä, joten hoito-ohjeeksi saatiin vain tassun puhdistus ja Canofite kerran päivässä kahden viikon ajan, selvittiin onneksi ilman antibioottia tällä kertaa.

Samalla käynnillä lääkäri katsoi myös Joonan hampaat ja suositteli, että hammaskivi kannattaisi jossain vaiheessa poistaa. Niinpä 26.9. Joona kävi ensimmäistä kertaa elämässään hammaskivenpoistossa. Hampaat olivat lääkärin mukaan muutoin hyvässä kunnossa (ei kiillevaurioita tai syviä ientaskuja). Joona oli melkoisen tokkurainen nukutuksen jäljiltä, muutama tunti meni kotiin päästyä torkkuessa. Taisipa olla vähän huono olo, kun täytyi välillä ihan ääneenkin hieman vaikertaa. Illalla oli Joona taas ihan oma itsensä. Kyllä nyt kelpaa hymyillä, kun on niin hohtavan valkoiset hampaat! Ostin eläinlääkäristä koirien hammasharjan ja -tahnaa, joten nyt meidän iltarutiineihin kuuluu myös Joonan hampaidenpesu, joka ilta. :)


Kommentoi Kesälomailua
10.07.2010 19:04

Joonan kesä on sujunut mukavasti lukuunottamatta alkukesästä vaivannutta tassunpohjan ihotulehdusta. Joona nuoli toista etutassuaan kovasti ja ontuikin hieman. Kävimme näyttämässä tassua lääkärille ja hän totesi siinä olevan ihotulehduksen. Joona sai antibioottikuurin ja kipulääkettä, joiden avulla tulehdus pian hellittikin.

Juhannuksen vietimme mummulassa saunoen, grillaillen ja veneilemässäkin käytiin kokeilemassa uutta veneeseen hankittua moottoria. Joona tykkää kovasti vedestä ja uimisesta, niinpä myöskin veneily on sen mieleen. Tällä viikolla 6.-9.7.2010 olimme Heidin ja Niko-chihun kanssa mökkeilemässä Viiksimossa. Ilmat olivat helteiset, onneksi mökki on järven rannalla joten viilentävä pulahdus järveen helpotti sekä koirien että ihmistenkin tukalaa oloa.


( Päivitetty: 10.07.2010 19:17 )

Kommentoi Talven viettoa
08.02.2010 18:50

Pitkä aika on kulunut edellisestä päivityksestä. Mitään erikoista Joonan elämään ei kuulu, ihan normaalia koiranelämää. :) Joona nauttii kun on kunnon talvi...pakkasta ja paljon lunta missä piehtaroida. Ainoa miinuspuoli ovat ikävät jääkokkareet joita aina lenkin jälkeen saa kaivella Joonan varpaiden väleistä. Tassukarvojen trimmaamisella ei ole tähän ongelmaan mitään vaikutusta, jääpaakkuja tulee ihan yhtä paljon olivat tassut sitten siistityt/siistimättömät.

Eilen olimme pitkästä aikaa mittelien yhteislenkillä. Kauniissa aurinkoisessa säässä teimme lähes parin tunnin lenkin. Mukana olivat Joonan lisäksi mittelit Nekku, Konsta (Joonan velipuoli) ja Ilpo, pikkuinen kleinspitztyttönen Kira sekä sheltti Lilli.


Kommentoi


©2019 joonamitteli - suntuubi.com