Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rotu: mittelspitz
Virallinen nimi: Mintgarden's Harras
Syntymäaika: 30.12.2006

Sukupuoli: uros
Väri: kermanvärinen
Isä: FIN MVA Mintgarden's Ion
Emä: Mintgarden's Juventas
Sisarukset: Halvar ja Helgi
Kasvattaja: Annamiina Pulliainen, Järvenpää
Omistaja: Heidi Riihola, Oulu (heidi_riihola (at) hotmail.com)

 

 

Silmät: OK  (tutkittu 4.2.2009 ja 31.10.2012)
Polvet: 0/0 (tutkittu 4.2.2009 ja 31.10.2012)

 

 

Pentueet:

Mintgarden's Y-pentue: Ylva, Yngve ja Yrkki (2u+1n), synt. 28.8.2009, emä Albireo's Axelia.

Berryspitz D-pentue: Daisy ja Donald (1u+1n), synt. 14.4.2013, emä Berryspitz Akaran.

 


Joona veljensä Jeron kanssa n. 6 viikon ikäisenä.


 

 

Luonne: iloinen, reipas, kiltti. Joona on hyvin hiljainen mitteli, ovikellolle haukahtaa pari kertaa, muuten haukkuu vain joskus innostuessaan leikeissä. Tulee toimeen lähes kaikkien koirien kanssa. Joskus jotkut vieraat isommat koirat saattavat aluksi hieman pelottaa, mutta useimmiten uteliaisuus voittaa ja Joona uskaltautuu tervehtimään ja leikkimäänkin. Joihinkin uusiin ihmisiin Joona suhtautuu aluksi hieman varautuneesti, mutta tutustuttuaan on kaikkien kaveri. :) Tuttuja ihmisiä Joona rakastaa yli kaiken: tervehtii innokkaasti hyppien ja häntää vimmatusti heiluttaen. Joona on myös kova poika pusuttelemaan, kieli käy hyvin nopsasti ja pian on Joona nuollut koko naaman. Joona on kuin partiolainen, "aina valmis" toimintaan.

 

Lempiruoka: Joona on lähes kaikkiruokainen, mutta parhaiten maistuu kaikenlainen kotiruoka, mm. jauheliha- ja muut liharuuat sekä kala. Pääasiassa Joona syö Nutro Choicen nappulaa (Lamb&Rice adultia), joka sekin maistuu useimmiten erittäin hyvin. Naudan ja poron luut ovat myös suurta herkkua. Herkkupaloista suosikki on uunissa kuivatut naudanpaistipalat.

 

Lempilelut: vinkulelut (mitä pahempiääninen vinku, sen parempi), pallot, vanhat sukat, kaikenlaiset pahvirasiat ja wc-paperirullat joiden sisälle on laitettu jotain herkkuja sekä kongit (jos sisällä jotain hyvää)

 

Lempinimet: Joonapoona, Poona, Noona, Joonelipooneli, Jonsu, Jonsuponsu, Herra-Harras, Laa, Mähvä, Läpä, Lääpä, Hompi, Hompitotti, Pataatti, Pataattitatti. (Rakkaalla lapsella todella on monta nimeä.)

 

Joona osaa: istu, maahan, tassu (Joona antaa oikean tassun, käskyllä "toinen" Joona antaa vasemman tassun), paikka (joskus vain ei millään malta), tänne (joskus on vaikkua korvissa eikä ole kuulevinaan), sivulle (joko suoraan vasemmalta tai kiertäen oikealta), "eteen" (sivulta eteen meno), seiso, "pam" (Joona kaatuu kyljelleen ja esittää kuollutta), "markka" (Joona kierähtää ympäri), "läp" (Joona läpsäisee tassulla ylävitosen), "huiskuta" (Joona huiskuttaa etutassulla), "pupu" (Joona istuu etutassut rintaa vasten), "hyppää" (Joona hyppää seisovan ihmisen syliin), jalkojen välistä pujottelu, "ravista" (Joona ravistaa itsensä esim. sadesään lenkin jälkeen), "pyöri" (Joona pyörähtää ympäri), "pakki" (Joona peruuttaa), "ryömi", "koske" (Joona koskee esim. jotain tiettyä pintaa).

Lisäksi Joona osaa rallytokon alokasluokan kyltit (alkeiskurssi käytynä).

 

©2019 joonamitteli - suntuubi.com